• Svalt med poker trots VM

    Visste du att det är väldigt kort till Poker-VM? Ja det kanske du visste. Poker-VM går ju varje år i Las Vegas på sommaren. Det drar igång i juni och löper sedan under sommaren tills main event går på uppehåll till november. Jag gillar poker men kan inte säga att det känns som världens hetaste spel just nu. Jag ser ingen reklam för det och jag hör ingen av mina vänner prata om det.

    Martin Jacobson blev ingen superstjärna

    Martin Jacobson är en svenska pokerspelare. Han är född 1987 och bor i London. Vad är det som är så speciellt med honom, kanske du undrar. Jo, han är regerande världsmästare i poker. Möjligtvis hade just du koll på det, men jag är helt säker på att de allra flesta inte hade en aning om vem Martin Jacobson var och vad han vunnit. Jag trodde att det skulle bli en massa skriverier och kanske en liten miniuppsving för svensk poker när han vann titeln i november förra året. Men icke. Jag såg någon artikel i Aftonbladet men inte alls mycket mer än så i massmedia.Det är inget fel på Martin Jacobson. Snarare tvärtom. Han verkar vara en schysst kille och han är synnerligen kompetent när det kommer till poker. Men han blev ändå ingen superstjärna och jag är helt säker på att det har med tiden att göra. Om Martin Jacobson vunnit VM år 2007 så skulle han ja varit en av världens mest kända pokerspelare idag. Det finns ingen tvekan om det.Martin Jacobson ska helt säkert spela Poker-VM i år igen. Om han skulle vinna VM igen så skulle han bli en sådan sjuk superstjärna att jag inte ens vet vad jag skulle jämföra det med. Men sannolikheten att vinna är inte särskilt stor. Det lär vara kanske 5500 spelare som ställer upp i huvudeventet. Martin Jacobson är garanterat bland de 100 bästa spelarna. Men det kommer ändå bli extremt tufft. Man behöver utöver sin skicklighet en löjligt stor portion tur.